Dagligdagen

Stjernehuset åbner kl. 6.33, hvor der tages imod jer og jeres børn i alrummet. I fælleskab laves morgenmad og dækkes morgenbord.

Morgen - Der serveres hver dag morgenmad for de børn der ikke har spist hjemmefra. Morgenmaden spise mellem kl. 6.33 – 7.30. Der kan vælges mellem: Havregryn/grød, havrefræs, rugbrød m. ost. Da vi tilbyder et varieret morgen måltid, forventer vi ikke at børnene medbringer morgenmad hjemmefra.

Et solidt måltid, det værende sig morgenmaden som andre måltider på dagen, har betydning for barnets overskud og energi, og dermed også betydning for hvordan barnet møder verden, modtager læring og danner grundlag for nye relationer.

Kl.7.30 møder der personale ind på hver gruppe. Vi vil gerne I aflevere jeres barn på stuen. Her gives de informationer til stue personalet, der er vigtig for os at få.

Der er mulighed for at spise lidt af sin madpakke inden kl. 9.00. Dette foregår pt. i alrummet.

Vi er et samlet hus frem til kl. 9.00, det vil sige at vi hjælper hinanden på stuerne. Vi hjælper vores udegruppe der skal i Stjerneskuddet,  med at blive færdig, så de kan tage bussen kl. 9.00.

Aktiviteter
Kl. 9 har vi samling på stuerne. Samlingen har vi for at Jeres barn skal vide hvad dagen kommer til at indeholde, hvad skal jeg lave og hvem skal jeg være sammen. Til samlingen er der fokus på sprog og anden læring, eks vis årstider, vejr, ugedage, den gode stol, sang og meget mere.

Herefter går de forskellige aktiviteter i gang.

Ved 10.30 tiden begynder vi at rydde op på stuerne og børnene samles inden madpakkerne indtages. På den måde bliver der en rolig overgang til middagen. Vi synger måske en sang, læser eller hygge snakker bare lidt.

Når vi har spist går vi alle sammen på legepladsen. Alle har brug for frisk luft og de voksne afvikler middagspause. På dette tidspunkt afvikles også stuemøder.

Eftermiddagen
Over middag er vi igen fælles i huset og spiser eftermiddagsmad sammen omkring kl. 14.15.

Om eftermiddagen vægter vi så snart det er muligt at være udenfor. I vinterperioden foregår der forskellige aktiviteter, hvor der bliver leget, læst, spillet, klippet og klistret.

Børnene går hjem på forskellige tider i løbet af eftermiddagen. Vi hjælper alle hinanden med at rydde op og vi forventer at barnet rydder det op, som han/hun er i gang med, inden I går. Husker at sige farvel til en voksen.

Sidst på dage, omkring kl. 16. lukkes stuerne lige så stille af og vi samles i alrummet.

Institutionen lukkes kl. 16.47