Madordning

Forældrene har ikke valgt frokostordning i Fussingø Naturbørnehave.

De børn, der kommer før klokken 7.30 tilbydes morgenmad, der består af havregryn, cornflakes med mælk eller havregrød . Vi vil gerne undgå, at I tager forskellige morgenmadsprodukter med hjemmefra, så børnene tilbydes det samme sunde måltid.

Kl. 9 tilbyder vi, at de kan spise deres medbragte kl. 9-mad. Hos Agenterne er dette en mad, gerne rugbrød, som er pakket ind for sig selv. Hos Nørderne er kl. 9-maden en del af madpakken.

Til frokost skal børnene medbringe en god madpakke. Det er jer forældre, der har ansvaret for, at børnene får en sund og nærende madpakke med. Vi går ud fra at alt, hvad der kommer i madpakken, må børnene spise i den rækkefølge, de ønsker. Da vi ofte har frokosten med i rygsækken og spiser ” i det fri”, er det vigtigt, at maden er pakket ind enkeltvis og er let at styre. Husk navn på madkassen, der sættes i børnenes køleskab.

Vi medbringer frisk koldt vand, så børnene skal ikke have drikkevarer med.

Eftermiddagsmaden består af den medbragte frugt/ brød  samt frisk vand.

Børnene vil i løbet af dagen blive tilbudt et glas mælk. Hvornår på dagen varierer alt efter om vi er på tur eller spiser hjemme.

Vi vil i børnehaven sørge for, at børnene spiser i trygge, hyggelige rammer både ude og inde. Vi opfordrer børnene til at spise deres mad, samtidig med at de opfordres til også at smage på mad, de er skeptiske overfor. Vi vil ikke presse eller tvinge nogen til at spise det hele, eller spise noget, de ikke kan lide.